Reteta delicioasa de baza de broccoli la aburi! Cum sa gatesti broccoli la aburi astfel incat sa ramana de un verde vibrant. Cel mai simplu mod de a gati aceasta minunata leguma.

Reteta delicioasa de baza de broccoli la aburi! Cum sa gatesti broccoli la aburi astfel incat sa ramana de un verde vibrant. Cel mai simplu mod de a gati aceasta minunata leguma.
Te-ai saturat de quinoa umeda si aglomerata? Nu iti mai face griji! Gateste cea mai usoara si mai pufoasa quinoa in 20 de minute; apoi adaug-o la salate, boluri si impachetari. Se pastreaza bine in frigider, asa ca fa o portie mare si foloseste aceasta “cereala” fara gluten, bogata in proteine, toata saptamana!
Panna cotta este un desert atat de usor si elegant pentru orice ocazie speciala, de la cina de Craciun la cea de 1 Iunie ! Serviti cu un sos rapid de fructe si fructe de padure de vara.
Aveti resturi de curcan?. Acest risotto este o modalitate excelenta de a-l folosi. O mancare de orez de inspiratie italiana, folosind resturi de curcan, ciuperci, salvie si putina branza proaspata de capra.
Risotto cu spanac! Risotto simplu si usor cu spanac proaspat, bulion, parmezan si lamaie Cand primavara isi face in sfarsit aparitia pe aici, o face cu o explozie de verde. Copacii care au stat sumbru goi luni de zile incep sa isi frunzele dintr-o data, facandu-ne semn sa ne trezim(!) si sa ne pregatim pentru zilele mai calde care vor veni.
Pui cacciatore, un pui in stil vanatoresc italian fiert intr-un sos pe baza de rosii cu ceapa, usturoi si vin alb. De ce in stil “vanatoresc”? O poveste spune ca, daca un vanator se intorcea acasa cu mana goala, sotia sa ucidea in schimb un pui pentru masa.
Acest risotto cremos cu creveti a fost inspirat de o excursie la Venetia. Este preparat cu creveti mici si roz, salote, patrunjel si coaja de lamaie. Veti crede ca sunteti in Italia!
Salata caprese italiana este un clasic al verii! Faceti-o foarte speciala cu rosii de familie, busuioc proaspat si mozzarella proaspata. Acesta este cel mai bun mod de a va bucura de rosiile de vara.
Aceasta tigaie de paste cu pui toscan, rapida si usoara, este o mancare de taitei intr-un singur vas, facuta cu ingrediente simple, dar aromate. Pieptul de pui marinat este amestecat cu spaghete fragede, rosii, anghinare, masline, parmezan proaspat ras si ierburi aromatice. Este masa perfecta si usoara pentru o zi din timpul saptamanii!
Puiul parmigiana este un clasic pentru un motiv! Pulpele dezosate de pui, pane si prajite, inabusite cu sos de rosii si acoperite cu branza mozzarella si parmezan sunt atat de bune. Se serveste cu paste sau pe o rulada.