Clatitele pot fi un desert delicios, dar si un aperitiv rapid, ce pun creativitatea oricarei gospodine la incercare, umpluturi pentru acestea fiind inepuizabile.
Cei mai buni inlocuitori ai drojdiei
Din fericire, exista mai multe moduri de a coace painea fara drojdie. Retine ca niciuna dintre acestea nu va produce aceleasi rezultate exacte ca drojdia, dar poti obtine totusi satisfactia acelei paini calde si de casa chiar din cuptor.
Nuci prajite la cuptorul cu microunde – Iata cum
Aceasta tehnica simpla poate conferi migdalelor fainii sau nucilor amare o aroma indrazneata, bogata, care ridica complet felul de mancare. Adauga migdale prajite la o salata si brusc dispare din castron. Adauga-le la o coptura si ai o patiserie demna de o strangere de mana.
Mini pateuri cu ciuperci
Cand se anunta o seara de film sau doar de leneveala in fata televizorului, ar fi grozav sa ai langa tine si cateva mini pateuri cu ciuperci. Mai ales ca cel mai mult dureaza timpul de coacere, nu cel de preparare!
Saratele cu branza
Reteta de saratele cu branza este una foarte indragita, atat de copii, cat si de adulti. Saratelele, cu chimen, susan sau mac, pot fi cosumate ca aperitiv sau ca gustare, simple, cu o cana de iaurt sau alaturi de un pahar cu bere.
Pateuri cu sunca si cascaval – covriham
Reteta cu imagini, explicata pas cu pas – Pateuri cu sunca si cascaval sau cum imi place mie sa le zic -Covriham – Un aluat fraged, moale si pufos si merge ideal alaturi de o cana de iaurt.
Cornuri pufoase de casa
Nu este nimic mai placut pe aceasta vreme rece de iarna decat sa pornesti cuptorul in bucatarie si sa bagi o tava plina de bunatati la copt.Simplu de facut si si mai simplu de mancat,
Castane coapte la cuptor
Prajirea este una dintre cele mai bune moduri de a savura castanele. Amare cand sunt crude, castanele prajite au o aroma delicata si usor dulce, cu o textura moale asemanatoare cartofului dulci. Sunt deosebit de populare in preajma sarbatorilor de iarna si foarte usor de facut acasa.
Vin fiert – Reteta clasica
Sa ne relaxam cu niste vin fiert. Porniti putina muzica, aprindeti un foc sau aprindeti niste lumanari, aruncati mirodenii si vinul intr-o oala si imbratisati sezonul de iarna chiar daca este deja Februarie. Este chiar atat de simplu.
Cele 3 feluri de sare din bucataria mea
Daca ar fi sa aleg un ingredient care provoaca confuzie in mod sigur in retete, ar fi, in mod ciudat, cel mai simplu dintre toate: sarea. Sare kosher, sare grosiera, sare de mare – care dintre ele este cea mai buna? De ce folosim diferite tipuri?