Clatite – reteta simpla

Clatite – reteta simpla

Clatitele pot fi un desert delicios, dar si un aperitiv rapid, ce pun creativitatea oricarei gospodine la incercare, umpluturi pentru acestea fiind inepuizabile.

read more
Cei mai buni inlocuitori ai drojdiei

Cei mai buni inlocuitori ai drojdiei

Din fericire, exista mai multe moduri de a coace painea fara drojdie. Retine ca niciuna dintre acestea nu va produce aceleasi rezultate exacte ca drojdia, dar poti obtine totusi satisfactia acelei paini calde si de casa chiar din cuptor.

read more
Nuci prajite la cuptorul cu microunde – Iata cum

Nuci prajite la cuptorul cu microunde – Iata cum

Aceasta tehnica simpla poate conferi migdalelor fainii sau nucilor amare o aroma indrazneata, bogata, care ridica complet felul de mancare. Adauga migdale prajite la o salata si brusc dispare din castron. Adauga-le la o coptura si ai o patiserie demna de o strangere de mana.

read more
Mini pateuri cu ciuperci

Mini pateuri cu ciuperci

Cand se anunta o seara de film sau doar de leneveala in fata televizorului, ar fi grozav sa ai langa tine si cateva mini pateuri cu ciuperci. Mai ales ca cel mai mult dureaza timpul de coacere, nu cel de preparare!

read more
Saratele cu branza

Saratele cu branza

Reteta de saratele cu branza este una foarte indragita, atat de copii, cat si de adulti. Saratelele, cu chimen, susan sau mac, pot fi cosumate ca aperitiv sau ca gustare, simple, cu o cana de iaurt sau alaturi de un pahar cu bere.

read more
Pateuri cu sunca si cascaval – covriham

Pateuri cu sunca si cascaval – covriham

Reteta cu imagini, explicata pas cu pas – Pateuri cu sunca si cascaval sau cum imi place mie sa le zic -Covriham – Un aluat fraged, moale si pufos si merge ideal alaturi de o cana de iaurt.

read more
Cornuri pufoase de casa

Cornuri pufoase de casa

Nu este nimic mai placut pe aceasta vreme rece de iarna decat sa pornesti cuptorul in bucatarie si sa bagi o tava plina de bunatati la copt.Simplu de facut si si mai simplu de mancat,

read more
Castane coapte la cuptor

Castane coapte la cuptor

Prajirea este una dintre cele mai bune moduri de a savura castanele. Amare cand sunt crude, castanele prajite au o aroma delicata si usor dulce, cu o textura moale asemanatoare cartofului dulci. Sunt deosebit de populare in preajma sarbatorilor de iarna si foarte usor de facut acasa.

read more
Vin fiert – Reteta clasica

Vin fiert – Reteta clasica

Sa ne relaxam cu niste vin fiert. Porniti putina muzica, aprindeti un foc sau aprindeti niste lumanari, aruncati mirodenii si vinul intr-o oala si imbratisati sezonul de iarna chiar daca este deja Februarie. Este chiar atat de simplu.

read more
Cele 3 feluri de sare din bucataria mea

Cele 3 feluri de sare din bucataria mea

Daca ar fi sa aleg un ingredient care provoaca confuzie in mod sigur in retete, ar fi, in mod ciudat, cel mai simplu dintre toate: sarea. Sare kosher, sare grosiera, sare de mare – care dintre ele este cea mai buna? De ce folosim diferite tipuri?

read more