Cel mai bun mod de a alege un pepene verde

Cel mai bun mod de a alege un pepene verde

Nu va fi oficial vara pana cand nu vei manca primul pepene verde din sezon. Sansele sunt, totusi, ca a trecut aproximativ un an de cand nu ti-ai cumparat ultimul pepene verde. Iti amintesti cum sa alegi unul bun? Stiai vreodata cu adevarat?

read more
Care este diferenta dintre caldura directa si cea indirecta?

Care este diferenta dintre caldura directa si cea indirecta?

Cunoasterea diferentei dintre caldura directa si cea indirecta (si cand se foloseste una, cealalta sau ambele) este diferenta dintre un debutant in gratar si un maestru in gratar. Caldura directa iti va aduce semne excelente la gratar peste o flacara rapida, in timp ce indirectul iti va aduce carnea la temperatura si va face deserturile pe gratar o placere. Diferenta este in cazul in care alimentele sunt plasate in raport cu sursa de caldura.

read more
Tot ce stiu despre gatitul orezului l-am invatat de la Alton Brown

Tot ce stiu despre gatitul orezului l-am invatat de la Alton Brown

In ciuda anilor de experienta care ii am in domeniul culinar, am petrecut majoritatea anilor mancand orez slab gatit. Am ars orez, l-am gatit prea mult in rice cooker si, in cazul fiecarui vas de orez brun, am gatit fiecare boaba intr-un mod care nu putea fi fixat. Apoi am participat la niste webinarii a lui Alton Brown.

read more
Nu mai ai lamai? Iata ce se folosesti in schimb.

Nu mai ai lamai? Iata ce se folosesti in schimb.

Lamaile stralucitoare sunt una dintre ingredientele noastre preferate pentru orice, de la produse de patiserie la sosuri de salata – dar ce este de facut de catre un bucatar atunci cand a consumat si ultima picatura de suc de lamaie proaspat?

read more
Cum sa tai felia perfecta de tort de fiecare data

Cum sa tai felia perfecta de tort de fiecare data

Acum cateva saptamani aveam o gramada de prajituri de care trebuia sa ma ocup. Torturile pot fi deosebit de dificil de stilat – in special felii – asa ca m-am gandit sa impartasesc trei trucuri inteligente pe care le folosesc pe platou pentru a face felii de tort perfecte pe care le poti folosi acasa. Pentru ca nu este nimic mai rau decat sa coci o prajitura frumoasa doar pentru a sfarsi cu felii neglijente!

read more
Mai multe ingrediente preferate

Mai multe ingrediente preferate

Aceasta lista nu este in niciun caz completa. Voi actualiza continuu aceasta lista cu ingrediente noi si note noi despre ingredientele pe care le-am inclus deja aici.

read more
Cateva cereale integrale preferate

Cateva cereale integrale preferate

Fiecare lot de boabe are o personalitate proprie, asa ca retine ca nu exista absoluturi, ci doar aproximative atunci cand vrei sa le gatesti. Timpii de gatit sunt intotdeauna aproximativi si vor varia in functie de cat timp a trecut de la recoltarea unui bob, de marimea boabelor si chiar de caracteristicile apei din zona ta.

read more
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Ciorba de burta este o ciorba traditionala romaneasca facuta cu burta de vita, usturoi, smantana, oua si otet. Cu o textura cremoasa uimitoare, este un fel de mancare pe care orice gurmand adevarat trebuie sa o incerce.

read more
6 greseli de evitat cand faci gratar de legume

6 greseli de evitat cand faci gratar de legume

In umila mea parere, prepararea la gratar este cea mai buna modalitate de a gati legume. Ii imbiba o aroma profunda, fumurie, care le transforma in ceva atat de delicios, incat pot transforma chiar si cei mai mari consumatori de carne, in iubitori de legume

read more